Sobotní výlet do ZOO Brno

15.04.2012 15:12

V sobotu jsme se Shadym vyrazili na dlouho plánováný výlet do Zoo Brno. Při té příležitosti se Shady svezl porpvé i šalinou a zvládl to velmi šikovně. V zoo uviděl jako první zvířátko Tygra usurijského, na kterého začal dokonce štěkat.. naštestí byl tygr kliďas. Hned chvíli po tygrovi zaujal Shadyho druhý nejvzácnější jeřáb na světě Jeřáb mandžuský. Zvířátka, která se zrovna nepohybovala, Shadyho moc nezajímala. Chvíli koukal na Lišky polární, Dželadu, vlka arktického. Velký zájem o Shadyho jevily Surikaty a Lama vikuňa, Shadyho zájem o ně už byl pak menší. Dále Shady skoukl nosála červeného, pekari bělobradé, takina indického - poslední 2 jmenování ho velmi zaujali až sme museli počkat až se na ně Shady vynadívá dosyta. Koukali jsme společně i na Kiangy východní, což jsou největší z divokých asijských oslů. Z výčtu dalších zvířátek co měl Shady možnost skouknout to byli: zebra, velbloud, žirafy a v neposlední řadě lamy alpaky, kdy musím říct, že Shady velmi zaujal nejednu alpaku, které se dokonce přišly podívat i blíže :) Dá se říct, že jsem si celkem i zaposilovala, při častém zvedání Shadyho, aby uviděl zvířátka přes vysoký neprůhledný plot. Kde se dalo strčil Shadow hlavičku, aby toho viděl co nejvíce :)

Jinak spolu stále trénujeme základní poslušnost, kde Shady povely jako Lehni, sedni provádí už bez vyvalení. ( pokud si ale lehá když on chce tak sebou stále žuchá jak ho napadne :DDD ) Celkem bych řekla, že zvládáme  přiřazení k noze a polohy u nohy (lehni, sedni, vstaň). Poslední dobou Shadow reaguje i velmi pěkně na přivolání ať od hraní se psy nebo nečeho pro něj zajímavého. A Shadyho nejoblíbenější trik co zatím umí, jsou jednoznačně "sudy", s kterými sklízí u každého velké ovace.

A v pondělí, pokud počasí bude aspoň trochu přístojné, jdem vyzkoušet agility.. takže jsem hlavně na sebe velmi zvědavá, Shady ten zvládá všechno pokud mu to panička dobře vysvětlí..

Na závěr musím dodat, že Shadow je opravdu velmi chápavé, učenlivé a akční štěně a já jsem neskutečně ráda, že ho mám.

 

odkaz na Shadyho fotečky z sobotního výletu ze zoo zde:    arganta.rajce.idnes.cz/Shadow_v_zoo_Brno_14.4.2012/

—————

Zpět