Shady alá horský kamzík na dovolené z5 ve svém rodném domově

12.08.2012 20:45

Tak menší reportáž z naší společné dovolené:

Cesta do Českého ráje proběhla bez problémů, s pár zastávkami na jídlo a Shadyho vyvenčení. Shady měl sice půl kufru zabraného taškami, ale aspoň nikde v zatáčkách "necestoval" :) Po příjezdu na penzion prozkoumal pokojíček a ještě ten den jsme se vydali i na menší průzkum okolí. 

V neděli jsme se vydali ze Sedmihorek na Hrubou skálu, Hruboskalsko-skalní město a hrad Valdštejn. Shady střídávě chodil na vodítku nebo běhal na volno pro klacíky.

V pondělí, protože jsou hrady zavřené, jsme se vydali do ZOO Dvůr Králové. Shady jako obvykle dělal "haura" na tygra a podobně větší šelmy než je on. :DD Ostatní zvířatka ho nijak zvlášť nezaujaly ... Po cestě zpět jsme se zastavili v (Rumcajsově) Jičíně.

V úterý jsme se vydali na Trosky, kde Shady statečně vyšel na vyhlídku na Babě i na Panně. A aby mi o dovči nezakrněli svaly, tak jsem Shadyho z prudších schodů snesla, to abych já nelětela dolů rychlej než bych chtěla a i aby si Shadow neublížil.

Ve středu jsme se vydali na Frýdštejn, skalní Pantheon a zříceninu Rotštejn. Na hradě Frýdštejn bylo na mnohé místa hodně prudkých schodů, takže Shady zůstal hlídán maminkou na lavičce. Poté jsme se prošli do skalního Pantheonu a poslední zastávkou byla zřícenina Rotštejn.

Čtvrtek jsme navštívili hrad Kost, zříceninu Valečov a Drábské světničky. Na Kosti Shady mohl i dovnitř hradu, paláců, mučírny aj. A nutno říct, že na jediný hrad Kost měl Shadow vstup zdarma. Na Valečově se Shadymu "za boha" nelíbil pan průvodce a neustále měl nutkání na něj štěkat. Do Drábských světniček vedla cesta vysoko do skal s dalšími mnoha prudkými schody, takže opět zůstal hlídán mamčou. Opravdu nejvíc mě dostal rozcestník turisticky značených tras vysoko ve skalách.

Poslední den, pátek jsme zavítali do Prachovských skal. Vybírat vstupné i tady mi přišlo už opravdu celkem ulítlé. V Prachovských skálách se Shady opravdu proměnil na horského kamzíka a zdatně zdolával všechny kamenné schody, skály nebo dřevěnné můstky. Ovšem ještě ráno než jsme vyrazili, si Shady vyzkoušel pasení oveček za dohledu svého chovatele a za pomoci Anyi Gulden Land. Jako třešničku na dortu se v pasení oveček předvedl Shadyho tatínek Black Jack Trust Your Heart a Nell, kteří patří už opravdu mezi zkušené pasáčky oveček. A Shady se na památku vyfotil jak s maminkou tak s tatínkem.

Na závěr patří velké díky Shadymu chovateli, který nám umožnil vyzkoušet si pasení na jeho ovečkách a ještě podal stručný a rychlý návod, který jsem tak dlouho hledala, jak na Shadyho, aby chodil na vodítku jako vychovaný pes. 

 

FOTO zde.

VIDEO Z PASENÍ zde.

—————

Zpět